POLİTİKA 29.12.2025 20:24:00 0
 Saadet ve Demokrat grubu Boş muhalefet yapmadık

Saadet ve Demokrat grubu Boş muhalefet yapmadık

Saadet Partisi ve Demokrat Parti İnegöl Belediye Meclis Grubu adına Demokrat Parti Meclis Üyesi Murat Balakuş, 2025 yılı meclis çalışmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Balakuş'un açıklamasında, 2025 yılı boyunca İnegöl Belediye Meclisi'nde toplam 129 karar alındığı belirtildi. Bu kararların 104'ü oybirliğiyle (%80,62), 25'i ise oy çokluğuyla (%19,38) kabul edildiği ifade edildi.
Saadet Partisi ve Demokrat Parti Grubu'nun 15 karara hayır (%11,63), 3 karara ise çekimser (%2,33) oy verdiği kaydedilen açıklamada, çekimser kalınan kararların genellikle komisyonlara havale edilmesi gereken ancak eksik bilgi ve belgelerle doğrudan meclise getirilen konulardan oluştuğu vurgulandı.
"Boş muhalefet yapmadık"
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu rakamlar açıkça göstermektedir ki; grubumuz boş muhalefet yapmamış, her şeye otomatik olarak 'hayır' dememiştir. Aksine, İnegöl’ün menfaatine olduğuna inandığımız kararların tamamına destek vermiş, yalnızca yanlış ya da eksik bulduğumuz konularda tavrımızı net bir şekilde ortaya koymuşuzdur. Bu yaklaşımımız, yapıcı muhalefet anlayışımızın en somut göstergesidir."
İnegöl Belediye Meclisi'nde ana muhalefet görevinin Saadet Partisi ve Demokrat Parti Grubu tarafından yürütüldüğü hatırlatılan açıklamada, vatandaşların yüklediği sorumluluğun bilinciyle yıl boyunca yoğun çalışma temposu içinde olunduğu, her meclis gündemine eksiksiz hazırlanıldığı ve tüm konuların titizlikle incelendiği belirtildi.

2026 için kararlılık mesajı
Murat Balakuş, 2026 yılında da aynı disiplin ve kararlılıkla hareket edeceklerini belirterek, "İnegöl’ün hayrına olan her çalışmada destekleyici, yanlış gördüğümüz her uygulamada ise yapıcı bir üslupla karşısında duran bir anlayışla meclis çalışmalarına katkı sunacağız" dedi.
Açıklamanın sonunda şu temenniye yer verildi:
"Yeni yılın, İnegöl’ümüzün mahalli idareler açısından huzur, adalet, şeffaflık ve halka hizmet odaklı projelerle dolu geçmesini; belediyemizin kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak ilçemizin her mahallesine eşit ve kaliteli hizmet götürmesini temenni ediyorum. 2026 yılının İnegöl’ümüze, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

Newjoy, Çocuk Odasında Ezberleri Bozuyor: “Burası Büyüme Odası!”

İnegöl’ün Küçük Sanatçılarının Eserleri 23 Nisan Özel Sergisinde Görücüye Çıktı

İnegöl Belediyesi’nden Gençlere Avrupa Fırsatı: DiscoverEU Tanıtım Etkinliği Düzenlendi

Kafkasspor’u zirveye taşıyan golcüler

Çilek’ten milano tasarım haftası’na storytelling hamlesi

İnegöl'de gram altın ne kadar!

  • BIST 100

    18005,44%0,45
  • DOLAR

    44,89% 0,07
  • EURO

    52,86% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6905,34% -0,68
  • Ç. ALTIN

    11034,62% -0,56