GÜNDEM 20.01.2026 16:41:00 0
Bursalı öğrenciler BURULAŞ’ta hem eğlendi hem öğrendi

Bursalı öğrenciler BURULAŞ’ta hem eğlendi hem öğrendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Yarıyıl Şenliği’ etkinliklerine katılan öğrenciler, BURULAŞ tesislerini gezerek raylı sistemlerin ve otobüslerin işletim sistemini yerinde gözlemledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURULAŞ tarafından ‘Yarıyıl Şenliği’ kapsamında 6,7,8 ve 9. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Raydan Yola: BURULAŞ’ta Bir Gün’ etkinliği düzenlendi. Toplam 25 öğrencinin katıldığı program, eğlenceli drama oyunlarıyla başladı.

Doyasıya eğlenen öğrenciler daha sonra BURULAŞ Koordinasyon Merkezi'ne geçerek trenlerin hareketlerini anlık olarak izleyip şehir içi ulaşımın nasıl organize edildiğini öğrendi. Otobüs bakım alanlarını ve teknik birimleri de ziyaret eden öğrenciler, BursaRay sistemleri ve otobüslerin bakım süreçleri hakkında detaylı bilgiler aldı. Tesis içerisindeki metroya da binen öğrenciler, raylı sistemleri yakından tanıdı.
Eğlenceli ve öğretici bir programa katıldıkları için mutlu olduklarını ifade eden öğrenciler, kendilerine bu fırsatı sunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve BURULAŞ’a teşekkür etti.

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

İnegöl’de Ücretsiz Otoparkların Anlık Doluluk Oranı Artık Cebinizde

Weltew Home İle Evinizi Yenilemenin Tam Zamanı

İnegöl’de Kaçak Yapıyla Mücadele Devam Ediyor

Bursa'da dev ekranda Bursaspor coşkusu!

Başkan Taban’dan Halk Dansları Ekibine Ziyaret

İnegöl’de binlerce kaçak tütün operasyonu

  • BIST 100

    17607,04%1,55
  • DOLAR

    44,73% 0,11
  • EURO

    52,77% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6872,13% 0,87
  • Ç. ALTIN

    10987,71% 1,06