GÜNDEM 11.04.2025 12:36:00 0
Büyükşehir’den ‘Otizm Farkındalık Paneli’

Büyükşehir’den ‘Otizm Farkındalık Paneli’

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla özel gereksinimli bireylere ve ailelerine yönelik uzman isimlerin katıldığı bilgilendirici panel düzenledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla özel gereksinimli bireylere ve ailelerine yönelik uzman isimlerin katıldığı bilgilendirici panel düzenledi.

Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizme dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal duyarlılık sağlanması hedefiyle farklı etkinlikleri hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve EKER iş birliğiyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen ‘Otizm Farkındalık Paneli’, Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Melda Sunay’ın üstlendiği programa, Çocuk ve Genç Psikiyatristi Uzm. Dr. Yakup Doğan, Bursa Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Nuray Çiçek, Otizmli Bireyler İş Gücünde Proje Yöneticisi Psikolog Alperen Aşanbuğa, EKER Paketleme personeli Halil İbrahim Çetin konuşmacı olarak katıldı. Toplumsal farkındalığın artırılmasına ve özel gereksinimli gençlerin iş hayatının içerisinde olmasına dikkat çekildiği panelde, otizmdeki güncel yaklaşımlar konuşuldu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, otizm konusunda toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti. Otizmin bir eksiklik değil, farkındalık olduğunun altını çizen Mehmet Yıldız, otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını söyledi. Otizmlilerinin olağanüstü yeteneklere sahip olabildiğini hatırlatan Yıldız, topluma entegre olabilmeleri için hep birlikte mücadele etmeleri gerektiğini belirtti. Bursa’da her bireyin eşit fırsatlara sahip olduğu bir yaşamı hayal ettiklerini anlatan Yıldız, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in vizyonuyla daha iyi ve daha erişilebilir bir kent oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Çözüm yolları geliştirmek için sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliklerini sürdüreceklerini söyleyen Yıldız, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

Bağımlılıkla mücadele hız kesmiyor

“İnegöl’de Şiir” İnegöl Belediyesi Dijital Kitaplığında Yerini Aldı

Bursa’da su faturalarına indirim

Zabıta teşkilatından Kurban Bayramı öncesi koordinasyon toplantısı

Ertuğrulgazi Mahallesinde 2 Sokakta Asfalt Çalışması Tamamlandı

İnegöl Tarımı El Birliği İle Güçleniyor

  • BIST 100

    17879,36%-1,84
  • DOLAR

    45,54% 0,25
  • EURO

    53,05% -0,19
  • GRAM ALTIN

    6657,53% -1,99
  • Ç. ALTIN

    10655,86% -1,93