CHP ilçe başkanı Şahin'den tepki
Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, yaptığı açıklamalarda hem Türkiye’nin ekonomik durumunu hem de İnegöl’e dair yerel sorunları sert bir dille eleştirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, yaptığı açıklamalarda hem Türkiye’nin ekonomik durumunu hem de İnegöl’e dair yerel sorunları sert bir dille eleştirdi. Asgari ücret ve emekli maaş artışlarını ele alan Şahin, “Hükümet, çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle geri alıyor. Daha maaşlar hesaplara yatmadan fiyat artışları halkın cebine uzanıyor” ifadelerini kullandı.
"Zamlar Halkı Yoksulluğa Sürüklüyor"
Zemci Şahin, temel tüketim maddelerindeki fiyat artışlarına dikkat çekerek ekmek fiyatlarına vurgu yaptı:
“AKP Hükümeti, temel gıda fiyatlarındaki artışlara seyirci kalıyor. 2023’te 5 TL olan ekmek, 2024’te 10 TL’ye, 2025 itibarıyla ise 15 TL’ye çıktı. Ancak bu süreçte buğday fiyatları neredeyse yerinde sayıyor. Halkımızı bu ekonomik krize mahkûm eden politikaların hesabını sormak boynumuzun borcu.”
"İnegöl Ekmek Fabrikası Neden Kapandı?"
Başkan Şahin, 1978’de kurulan ve daha sonra kapatılan İnegöl Ekmek Fabrikası üzerinden önemli sorular yöneltti:
“Neden bu fabrika kapatıldı ve bugün tekrar açılması gündemde? Halkımız yoksulluktan mı yeniden ucuz ekmek talep ediyor? Fabrikanın devri sürecinde neler oldu, neden şeffaf bir süreç yürütülmedi? İnegöl halkı bu soruların cevaplarını bilmek istiyor.”
"Sorgulamaya Devam Edeceğiz"
Açıklamalarını halkın çıkarlarını savunmaya devam edeceklerini belirterek sonlandıran Şahin, “Adil ve şeffaf bir ekonomi yönetimi için güçlü bir değişim şart. İnegöl halkı adına susmayacağız ve sorularımızı sormaya devam edeceğiz” dedi.
Başkanvekili Biba’dan suya indirim müjdesi
İnegöl Zabıtası'ndan güzellik salonlarına denetim
İnegöl Belediyesi Personeline Dijital Yaşam ve Ekran Kullanımı Eğitimi
Kemalpaşa Mahallesinde Yeni Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Girmek İçin Gün Sayıyor
İnegöl Belediyesi’nden Ağaç İşleri Sanayisine 127 Araçlık Ücretsiz Otopark
Plajlar yaza hazır hale getiriliyor
-
BIST 100
18040,06%2,67
-
DOLAR
44,82% 0,23
-
EURO
52,75% -0,09
-
GRAM ALTIN
6965,35% 1,07
-
Ç. ALTIN
11213,84% 1,54


