GÜNDEM 5.10.2025 02:03:00 0
İnegöl Belediyesi Meclisi

İnegöl Belediyesi Meclisi'nde "Oylat Cam Seyir Terası" Tartışması

İnegöl Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısında, Hilmiye Mahallesi'nde yapılması planlanan Oylat Cam Seyir Terası'nın "Yap-İşlet-Devret" modeliyle yapılmasına ilişkin gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

İnegöl Belediyesi Meclisi'nde "Oylat Cam Seyir Terası" Tartışması: Muhalefetten "Acelecilik" Eleştirisi

İnegöl Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısında, Hilmiye Mahallesi'nde yapılması planlanan Oylat Cam Seyir Terası'nın "Yap-İşlet-Devret" modeliyle yapılmasına ilişkin gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Ancak muhalefet partileri ve bağımsız üye bu karara ret oyu kullanırken, MHP grubu ise çekimser kaldı.

Muhalefet Neden Karşı Çıktı?

Saadet Partisi ve Demokrat Parti Grup Sözcüsü Fikret Bayram, projeye karşı olmadıklarını ancak konuların yeterince görüşülmeden ve aceleyle Meclis gündemine getirilmesini eleştirdi.

Bayram, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ek Gündem Eleştirisi: "Oylat Cam Seyir Terası ile ilgili gündem ilgili müdürlük tarafından toplantı sırasında ek gündem olarak talep edildi. Haliyle konunun detaylarını konuşabileceğimiz bir ortam oluşmadı."

Komisyon Talebi: "Biz de makul olarak bu konunun Plan Bütçe Komisyonu'na havale edilmesini, orada görüşüldükten sonra meclise gelmesini istedik. Bu makul bir talepti."

Oylama Şekli: Başkan vekilinin niyetinin başlangıçta komisyona göndermek olmasına rağmen, sonradan anlayamadıkları şekilde maddeyi oylamaya sunduğunu ve sadece AKP grubunun evet oylarıyla geçtiğini belirtti.

İnceleme Vurgusu: Fikret Bayram, "Bizler Saadet Partisi & Demokrat Parti grubu olarak vatandaşlarımızın bize yüklediği ana muhalefet bilinciyle her şeyi titizlikle inceliyoruz. İçimize sinmeden aceleye getirilerek bir şeylere karar vermek istemiyoruz. Milyonlarca liralık bir proje neticede. Bununla ilgili başka şeyleri aceleye getirebilirler ancak İnegöl’ün tamamını temsil eden bu meclisi tam bilgilendirmek zorundalar" diyerek, meclis üyelerinin detaylı bilgi sahibi olmadan böylesine büyük bir projeye onay vermelerinin doğru olmadığını savundu.

Bu açıklamalar, İnegöl Belediyesi Meclisi'ndeki muhalefetin, şeffaflık ve detaylı inceleme konularındaki hassasiyetini ortaya koydu.

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

İnegöl'de Akılalmaz Dolandırıcılık!

Bursa, geleceğin kentleşmesine yön veriyor

İnegöl'de 'Öğretmenler Günü' için kampanya

İnegöl Meclisi'nde yeni nikah merkezi için plan değişikliği

Mobilyacılara sosyal medya eğitimi

İnegöl Kitap Günleri hafta sonu konuklarını bekliyor

  • BIST 100

    11081,56%1,01
  • DOLAR

    42,11% 0,07
  • EURO

    48,62% 0,49
  • GRAM ALTIN

    5438,48% 0,87
  • Ç. ALTIN

    8938,32% 0,97