GÜNDEM 21.12.2024 12:02:00 0
Saadet Partisi'nden İnegöl'de Hatalı Park Cezalarına Düzenleme Çağrısı

Saadet Partisi'nden İnegöl'de Hatalı Park Cezalarına Düzenleme Çağrısı

İnegöl’ün önemli sorunlarından biri olan trafik ve otopark problemlerine yönelik tartışmalar devam ederken, Saadet Partisi ve Demokrat Parti Grubu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Hatalı park cezalarındaki adaletsizliğe vurgu

İnegöl’ün önemli sorunlarından biri olan trafik ve otopark problemlerine yönelik tartışmalar devam ederken, Saadet Partisi ve Demokrat Parti Grubu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Hatalı park cezalarındaki adaletsizliğe vurgu yapan grup, İnegöl Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması için teklif sunacaklarını duyurdu.

İnegöl’ün önemli sorunlarından biri olan trafik ve otopark problemlerine yönelik tartışmalar devam ederken, Saadet Partisi ve Demokrat Parti Grubu’ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Hatalı park cezalarındaki adaletsizliğe vurgu yapan grup, İnegöl Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması için teklif sunacaklarını duyurdu.

Kameralı Denetim Sistemine Destek

Yapılan açıklamada, İnegöl Belediyesi’nin son yıllarda devreye aldığı kameralı denetim sisteminin, trafiği kilitleyen hatalı ve çift sıra parkların önüne geçme konusunda önemli bir adım olduğu belirtildi. Bu sistem sayesinde 2024 yılında 6437 encümen kararı alındığı ve bu kararların 4132’sinin idari yaptırım kararları olduğu ifade edildi. Yaklaşık 1.000 cezanın hatalı parklanmaya ilişkin olduğu kaydedildi.

Adaletsiz Ceza Uygulaması

Ancak açıklamada, belediyenin uyguladığı cezaların trafik polisi tarafından kesilen cezalardan üç kat daha yüksek olduğu ve bu durumun adaletsizliğe yol açtığı ifade edildi. Trafik polisince kesilen hatalı park cezası 690 TL iken, belediye encümeni tarafından verilen cezanın 2052 TL olduğu belirtildi. Bu farklılığın, Belediye Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’ndeki maddelerden kaynaklandığı vurgulandı.

“Hukuka Aykırı Bir Durum”

Yönetmelikte yer alan bu düzenlemenin hukuka aykırı olduğunu belirten Saadet Partisi ve Demokrat Parti Grubu, kanunla düzenlenen bir cezanın yönetmelikle farklılaştırılamayacağına dikkat çekti. Grup, vatandaşa adil olmayan cezaların uygulanmasının kabul edilemeyeceğini ifade ederek, yönetmelikte değişiklik yapılmasını talep etti.

Değişiklik Teklifi Sunulacak

Saadet Partisi, bir sonraki belediye meclisi toplantısında bu konuyla ilgili bir teklif sunacaklarını açıkladı. Teklifte, encümen tarafından verilen cezaların trafik kanununda belirtilen cezaları aşmaması yönünde düzenleme yapılması talep edilecek.

Reklam

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Elektrik kablosu ile kendini astı

Bütün Şehir Seferber Oldu

Gürsu’da uyuşturucu operasyonu... İş yerinden 1,9 kilogram metamfetamin çıktı

Uluslararası Bursa Festivali’nde tarih ve müzik buluştu

Bursa’da rahvan atları şampiyonluk için koştu

Turgutalp Kentsel Dönüşümün 1. Etabında Hedef 2027

Fetih coşkusu Keles’e taşındı

TAPSİAD: Ormanları Korumak, Üretim Gücünü Korumaktır

  • BIST 100

    17609,38%0,11
  • DOLAR

    47,71% 0,00
  • EURO

    55,10% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6715,91% 0,85
  • Ç. ALTIN

    10572,98% -0,56