GÜNDEM 16.08.2024 18:42:00 0
Uğurdağ’dan yeniden değerlendirme talebi

Uğurdağ’dan yeniden değerlendirme talebi

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Ağustos ayı içinde yayınlanan kararla bu ay uygulanması istenen enflasyon muhasebesinin sektörlere olumsuz etkiler getireceğini belirterek yeniden değerlendirme talebind

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Ağustos ayı içinde yayınlanan kararla bu ay uygulanması istenen enflasyon muhasebesinin sektörlere olumsuz etkiler getireceğini belirterek yeniden değerlendirme talebinde bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İnegöl iş dünyası olarak enflasyon muhasebesi uygulamasının vergi matrahını gerçeklikten uzaklaştıran şekilde artırmayacak ve ilave vergi yükü oluşturmayacak şekilde düzenlenmesini bekliyoruz. KOBİ’lerimizin gelirleri yerine yatırımlarından vergi verir hale gelmeleri önlenmelidir. Enflasyon muhasebesi uygulamasından doğan vergilendirme yükünün geçici vergi dönemlerinde kaldırılması gerekmektedir.” 

İŞ DÜNYASINI DİRİ TUTACAK DÜZENLEMELER BEKLİYORUZ

“İşletmelerimizden geçici vergi yöntemi ile peşin vergi alınması yerine, yıllık gelir/kurumlar vergisi üzerinden hesaplanarak değerlendirme yapılması hem sanayicimizi hem de küçük esnaf ve KOBİ’lerimizi rahatlatacaktır. Bu durum vergi mükelleflerinin daha uyumlu şekilde vergisini ödeyebilir hale gelmesine de katkı sağlayacaktır. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın iş dünyamızın beklentileri doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yapacağına inanıyoruz. Ayrıca yatırım yapmış ve yatırım konusuyla ilgili satış geliri henüz oluşmayan şirketlerimize vergi tahakkuk edilmesi gibi konularda da kalıcı adımlar atılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

İnegöl'de Dünya Diyabet Günü'ne özel etkinlik

Bursa, yeni fikirlerin başkenti oluyor

Oylat Mağarasının Çehresi Değişiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nden şehitlere saygı duruşu

İnegöl'de Yenice'ye nefes aldıracak dokunuşlar

Din Kültürü Öğretmeninden örnek davranış

  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,31% 0,17
  • EURO

    49,19% -0,12
  • GRAM ALTIN

    5574,40% -1,44
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17