BELEDİYE365 23.03.2024 15:10:13 0
BAŞKAN KANAR’DAN 10 KASIM MESAJI

BAŞKAN KANAR’DAN 10 KASIM MESAJI

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Kanar mesajında, “ilçemizi adıyla şereflendiren, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümünde, saygı, sevgi, özlem ve minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece Türk tarihinde değil dünya tarihine de kendini kabul ettirmiş büyük bir komutandır” ifadelerini kullanan Başkan Kanar, şunları kaydetti;

 

Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nde, özgür ve bağımsız bireyler olarak yaşıyorsak bu özgürlüğümüzün sebebi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nın başrol kahramanı sayesindedir. 1336’da Osmanlı topraklarına katılan ilçemiz, 1920’de Yunan işgaline uğramış ve 14 Eylül 1922 tarihinde işgalden kurtulmuştur. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra belediye meclisinin aldığı kararla eski adı Kirmasti olan ilçemize Mustafakemalpaşa adı verilmiştir. Bu özel isimli şehrimizde, cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriyle taşımak için üzerimize düşen tüm sorumlulukları birlikte yerine getirmeliyiz. Türk Milleti, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde verilen bu şanlı mücadeleyle bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme ve yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.  Bu eşsiz mücadeleyi gelecek nesillere en iyi şekilde anlatabilmeli ‘’ En büyük Eserim’’ dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmalıyız. Mustafa Kemal ilke ve inkılapları ile tarihin unutulmaz liderleri arasındadır. Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak, bize miras kalan ilke ve devrimlerinin ışığında cumhuriyete sahip çıkmak bizim elimizde.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete irtihalinin 84. Yıl dönümünü saygıyla yâd ediyor, şükran ve rahmetle anıyorum.’’ İfadelerini kullandı.


Bursa,Mustafa Kemal Paşa Belediyesi
belediye365.com

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

Gençler Büyükşehir'le KPSS'ye hazırlanıyor

Bursa'da tarımın kalbi güçleniyor

Bursa'nın fetih kutlamaları Yenişehir'den başladı

Bursa Büyükşehir'den ramazan desteği

Başkan Mustafa Bozbey: Su kaynaklarını korumak ortak sorumluluğumuz

Başkan Bozbey: Kente hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz

  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32