GÜNDEM 14.08.2025 14:07:00 0
İnegöl Kent Gönüllülerinden Kulaca Kooperatifi’ne 50. Yıl Ziyareti

İnegöl Kent Gönüllülerinden Kulaca Kooperatifi’ne 50. Yıl Ziyareti

İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği, Başkan Bahadır Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret etti.

İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği, Başkan Bahadır Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret etti. Uzun yıllardır kooperatifin başkanlığını yürüten Ahmet Uğur ile bir araya gelen dernek yönetimi, hem kooperatifin çalışmaları hem de kooperatifin üretim kültürü üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaretin özel nedeni ise Kulaca Kooperatifi’nin bu yıl 50. kuruluş yılını kutluyor olmasıydı. Yarım asırlık geçmişe sahip kooperatif, özellikle ürettiği doğal salçalarla hem İnegöl’de hem de ulusal düzeyde bilinen bir marka haline gelmiş durumda.

Dernek Başkanı Bahadır Bayraktar, ziyarette İnegöl Kent Gönüllüleri Derneği’nin projeleri hakkında bilgiler verirken, Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur da kooperatifin kuruluş sürecine dair anılarını paylaştı ve bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu anlamlı yıl dönümü dolayısıyla dernek yönetimi, 1975 yılında İnegöl Altıeylül Gazetesi’nde yayımlanan kooperatifin kuruluş haberinin tablolaştırılmış özel baskısını Başkan Ahmet Uğur’a hediye etti.

Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur, bu jestten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “50 yıl önce büyük emeklerle temelleri atılan Kulaca Kooperatifi bugün hâlâ üretmeye, köylümüze ve bölgemize katkı sunmaya devam ediyor. Bu tablo bizim için unutulmaz bir hatıra olacak” dedi.

1 ay boyunca her gün 2 bin 500 kişiye köfte ekmek

Elektrik kablosu ile kendini astı

CANAN KARATAY İNEGÖL'DE

Bütün Şehir Seferber Oldu

Başkan Bozbey'den sağlık çalışanlarına ziyaret

Büyükşehir personeline 'kaliteli uyku’ semineri

İnegöl Belediyesi Bayrama Hazır

Sancak Bölgesi ile dostluk köprüleri kuruldu

İnegöl AVM 15. Yılında Küresel Başarılarıyla Bölgenin Gururu Oldu

Beşiktaşlılar İnegöl’de Tek Yürek: Çarşı İnegöl’ün İftarına Büyük İlgi

  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65